Elektrolyter häst - Electrolyte Booster 1.5 kg Minerals by Nordic

299,00 kr
inkl. moms plus leverans

Beskrivning

En elektrolytblandning helt i vår smak, utan onödiga utfyllnadsämnen med smak av välgörande nypon! Ges för att hjälpa din häst att snabbt återställa såväl energi- som elektrolytbalansen i samband med svettning. Genom att återställa balansen av elektrolyter som natrium, klorid och magnesium, underlättar man återhämtningen för hästen.


√ Återställning efter svettning av träning och varma dagar
√ Fyller på med mineraler som förloras vid svettning
Vitamin C & E ger stöd till cellerna
√ Nypon smak
Nypon har antiinflammatoriska egenskaper som även ger stöd till leder & immunförsvar

När en häst svettas förlorar den inte bara vatten utan även viktiga elektrolyter, vilka är mineraler som är viktiga för att upprätthålla korrekta elektrolytbalanser och normala kroppsfunktioner. Elektrolyter, såsom natrium, kalium, klorid och magnesium, spelar en avgörande roll i många processer i kroppen, inklusive vätskebalansen, nervimpulser, muskelfunktion och syra-basbalansen. Nyponpulver ger smak och innehåller antioxidanter och vitaminer som t.ex vitamin C & E, bra för att skydda cellerna, immunförsvaret och skelettet.

När behöver min häst elektrolyter?
Electrolyte Booster kan ges precis före eller efter träningspass med svettförlust. Även bra för hästar som svettas mycket på grund av höga sommartemperaturer eller feber.

√ Vid träning med hög svettförlust
√ Vid höga utomhustemperaturer
√ Vid trötthet och utmattning
√ Vid svettning pga feber
√ När hästen dricker dåligt med vatten

Hur hjälper elektrolyter häsetn?
Genom att ge hästen tillskott av elektrolyter efter svettning kan man bidra till att återställa elektrolytbalansen och säkerställa att hästen får de nödvändiga mineralerna för att upprätthålla korrekt kroppsfunktion. Elektrolyter hjälper till att återställa vätskebalansen i kroppen genom att underlätta vätskeupptagningen och upprätthålla normala elektrolytnivåer.

Vatten & salt
Det är viktigt att notera att elektrolyttillskott inte ersätter vattenintaget, hästen måste som alltid ha tillgång till rent vatten. Om du utöver denna produkt fodrar tex fodersalt rekommenderas att se över helheten av salt i foderstaten.