Ryggvärmare

999,00 kr
inkl. moms plus leverans

Beskrivning

Ryggvärmare med bevisad effekt.

Vår klassiska och älskade ryggvärmare för häst är fodrad med Welltex®-teknologi för att stimulera blodcirkulationen. Insmält i tygets trådar finns mineraler som återreflekterar kroppens naturliga värme i form av långvågig infraröd energi.

I en studie genomförd av studenter vid Hippologprogrammet i Strömsholm undersöktes ryggvärmaren. Man ville med hjälp av beridare och veterinär ta reda på om den kan ha en positiv effekt på hästens ryggverksamhet och lösgjordhet vid ridning. Resultatet visade en klar förbättring av både ryggens rörelseförmåga och på en minskad spändhet hos hästen.

Ryggvärmaren är perfekt i pauser på tävlingar samt före och efter träning som avslappning och förebyggande av skador. Låt hästen stå med ryggvärmaren i gången eller i transporten för att få en optimal förberedelse och återhämtning. Den är även lämplig för hästar med rygg- och korsproblem.

Värmaren är försedd med ringar både framtill och baktill för enkel fastsättning. Den har även kardborreband för att underlätta användning av ett extra täcke ovanpå. Brösta för finns att köpa till som tillbehör.